Hondenschool Eemsdelta

Consulten

Een greep uit de consulten:

JOEY

Joey is een Chihuahua maar wel een hele kleine. Dat maakt het soms lastig om grenzen aan hem te stellen want hij schiet zo tussen je benen door of hij zet zijn schattigheid of tanden in als truc. De grootste ergernis van de baasjes is het blaffen wanneer de TV aanstaat. Schel en hard keft hij dan aan een stuk door. Dat moet anders. Met een enkele prik van mijn vinger in zijn zij, zet hij het meteen op een bijten. Daarom heb ik het lijntje gebruikt. Na 1 keer had hij het door. Slimme hond! De antiblafband die zijn baasjes dan gebruikten kan bij het afval. Joey begrijpt dat dit blafgedrag niet gewenst is. Wat wel gewenst is, is lekker naast zijn baasjes op de bank liggen. En omdat Joey teveel vrijheid heeft gekregen, is het belangrijk om regels en grenzen te stellen. Om zo te zorgen dat hij schattig blijft en niet gaat terroriseren.

BEER

Met deze leuke doodle Beer mocht ik meerdere consulten trainen. Beer had namelijk zelf wat bewakingstaken in huis bedacht.
Zo vond hij dat niemand de keukenlades open mocht maken, behalve zijn baasje. Hij zette het dan op een oorverdovend blaffen. Hoe bedenkt zo’n hond het maar het is natuurlijk niet fijn. Een simpele aanpak van resoluut hem bij die lades wegdrijven, was voor hem overtuigend genoeg dat hij dat niet meer hoefde te doen. Zelfs ik was verbaasd van de snelle werking:) Ook het ontvangen van bezoek en de deurbel waren triggers om het op een oorverdovend blaffen te zetten. Met geduld en kalmte hem wegdrijven gaat dit ook stap voor stap beter.

LUNA

Kleine Luna, Chihuahua van 15 weken oud, wilde steeds bek-likken bij de kleinkinderen van haar baasje. Dat was niet de bedoeling. Net zo min als het voortdurend opspringen tegen ze. Met lichaamstaal en kalme energie Luna duidelijk gemaakt wat we wel van haar verwachten. Mee spelen in de ballenbak is prima, maar bij teveel onrust en prikkels mag ze lekker in haar mandje. Op afstand toekijken en uitrusten:)

HARRY
Deze knappe Harry, bruine Border Collie, is 11 weken. Met de baasjes heb ik 6 consulten afgesproken om basisvaardigheden aan te leren en hen te helpen met gedrag dat ze niet goed begrijpen of anders willen. Harry is, zoals een Border Collie betaamt, superslim!! We werken aan “plaats en vrij”, “voet”, voedselrespect en nog veel meer want die Harry… die pakt de dingen na twee of drie keer oefenen zo op!

FERRY
Prachtig consult in Delfzijl: een roedel van 4 labradors, getraind in de jacht, creëren thuis een opgewonden sfeer wanneer de lijnen worden gepakt. Grote opwinding, heen en weer gedraai waarbij de baas nauwelijks de schoenen aankrijgt. Met name de jongste, Ferry, heeft de neiging om de deur open te rammen om maar zo snel mogelijk buiten te zijn. Die energie neem je ook mee tijdens je wandeling.
Getraind met kalmte in de hal, bij de voordeur en tijdens de wandeling. Ferry blijkt een gevoelige en onderdanige hond, die meteen begrijpt waar het over gaat: respect en vertrouwen.
In huis geoefend met de roedel in kalmte bij de deur. De foto laat zien dat Ferry het begrijpt. De andere drie zullen het ook snel oppikken. Ga zo door baasje en je zult rust in je roedel hebben!

NOVA
Weer een mooi consult gedaan: deze knappe Nova, 9 weken oud en net twee dagen op haar nieuwe adres, moest even leren hoe de verhoudingen zijn. Haar honden-huisgenoten zijn 13 en 6 jaar oud en willen geen pup die meteen de dienst gaat uitmaken.
Baasje geholpen hoe ze de bench training moet aanpakken en hoe te zorgen voor de oudere honden met ook de oudste rechten. Kleine Nova is slim en pakt het snel op.


SKYE
Met deze knappe Skye, die inmiddels flink en 6 jaar is, samen met zijn baasje getraind aan kalm blijven aan de lijn. Hij was gewend om zelf de dienst uit te maken, maar zijn baasje leerde nu de leiding te nemen en Skye te kalmeren zodat hij niet meer hoeft uit te vallen naar andere honden. Want onder dat stoere koppie zit een onzeker kereltje.
Mooi gedaan hoor Skye en baasje!!

KOOS & TOOS
Met deze twee clowns was het chaos in huis. Voornamelijk door de onrust van de grijze. Dat bleek een nerveuze en onzekere hond, die als herplaatser nog maar een paar maanden in het gezin woont. Zij blaft aan een stuk door en de meeste gezinsleden worden er tureluurs van.
Het 1e consult zijn we enkel bezig geweest met grenzen stellen, aangeven wat haar plek is en wat er van haar verwacht wordt. Rustig liggen op de aangegeven plek. Het 2e consult zijn we weer verder gegaan met impulscontrole en respect voor de achterdeur: als die open gaat wil dat niet zeggen dat je naar buiten mag stormen:)


BALOU
Deze knapperd is inmiddels 15 weken oud en zijn baasjes kiezen ervoor om aan huis via de bootcamp-puppy een start te maken met een goede opvoeding. Heel goed van ze! Balou is een kalme pup maar heeft een beetje last van bezitsdrang, waar we dan ook meteen mee aan de slag gaan. Respect afdwingen middels voer, kauwstaafjes en speelgoed. Respect en vertrouwen opbouwen dat hij echt wel krijgt wat hij nodig heeft. Het is een slimme hond en hij heeft het snel door. Ook werken we aan het negeren van de kattenbrokjes die in de bijkeuken staan. Door aan hem met lichaamstaal duidelijk te maken dat die niet voor hem zijn, heeft hij in het eerste consult al door dat de baasjes ook over die brokjes gaan. Knappe hond!